9/13/2015

Eiwit supplementen

Hallo allemaal,

Vandaag ga ik het hebben over een belangrijk onderwerp in de fitness branche. Er zijn heel veel verschillende supplementen die men gebruikt voor en na een training/work-out.

De populairste supplement die men gebruikt is de eiwit shake.
Deze eiwit shakes worden gemaakt van whey proteïne of te wel het wei eiwit. Het wei eiwit is een hele gezonde en biologisch eiwit dat door het lichaam heel snel wordt opgenomen.

Eiwitten bestaan uit amino-zuren, deze eiwitten zorgen ervoor dat de spierbeschadiging na een training weer snel hersteld wordt.
Eiwitten zijn van groot belang omdat de spieren voor groot en deels uit water en eiwitten bestaan. Deze eiwit shakes zijn van groot belang bij (explosieve) krachtsporters.
Als men een goed ritme in zijn/haar work-out en voedingspatroon heeft is het beter om met eiwit shakes te werken.

Een sporter heeft ongeveer 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Meer dan dit zal niet leiden tot nóg meer spiergroei, je lichaam heeft ook grenzen.
Probeer wel zo veel mogelijk eiwitten uit de ''normale'' voeding te halen want vergeet niet dat een eiwit shake een supplement is, het is een aanvulling op wat je lichaam te kort heeft.

Voordelen van eiwit-shakes:
- Sneller herstel na training
- Meer spiermassa
- Groei spiervolume
- Betere resultaten

Nadelen van eiwit-shakes:
- Sommige shakes bevatten veel calorieën
- Sommige shakes bevatten een hoog cholesterol gehalte
- Bij teveel eiwitten kan je lichaam een tegen reactie geven (bijvoorbeeld diarree, slechte prestaties)

Het volgende onderwerp is Creatine, dit is vooral populair bij de sporters die meer richting de bodybuilding kant gaan, Dit behandel ik volgende week.
Veel sport plezier!


Naomi :)

1 opmerking:

  1. Ikzelf gebruik ook vele creatine en proteine producten. Simpelweg omdat mijn spieren door deze producten sneller herstellen, ook krijg ik dankzij deze hulpmiddelen vele eiwitten binnen, waardoor mijn spiergroei wordt versneld!

    BeantwoordenVerwijderen