9/21/2015

Omgaan met negatieve reacties

Hoi! Vandaag wil ik het over iets gaan hebben waar bijna iedereen die fit wil worden mee te maken kan krijgen. Jullie lazen het al: negatieve reacties.
Misschien herken je het wel: je bent trots op je workout die zo goed ging, en dat vertel je de volgende dag tegen je vriendinnen. Helaas kijken ze je alleen maar aan en vervolgens komt er een diepe zucht. 'Maar je bent helemaal niet dik, wat een onzin'

Hetzelfde gebeurd als je vriendinnen lekker naar de macdonalds gaan en van alles bestellen, en jij na twijfelen besluit dan toch maar het minst ongezonde broodje te nemen. Daar komen de reacties weer: 'Wat een onzin' blablabla.
Lief bedoeld natuurlijk, maar op jou komt het negatief over. Je zou liever willen dat mensen positief zijn over dat je fitter wilt worden, want het is nou eenmaal niet makkelijk. 

Het beste kun je je vriendinnen uitleggen waar je precies mee bezig bent. Vertel ze niet dat je gewoon slanker en fitter wil worden, maar dat je bezig bent met gezonder worden. Je bent niet aan het diƫten, je eet nog even veel. Gewoon andere, gezondere, producten.

'It's not a diet, it's a lifestyle'

En als ze het dan nog niet begrijpen.. Vertel ze er gewoon niet meer over. Zet deze negatieve reacties om in iets positiefs en laat ze eens zien hoe stralend jij er uit ziet over een paar weken met je gezonde levensstijl! 
Laat je zeker niet ontmoedigen!

Liefs, MaksGeen opmerkingen:

Een reactie posten